Home » kraamtijd

Na 9 maanden is het dan zover, jullie kraamtijd


Ik geef kraamzorg vanuit de behoefte van de baby en zijn of haar ouders. Ik leer je niet alleen de fysieke handelingen bij de verzorging van je baby, maar ik leer je ook goed te kijken naar je baby. Wat zijn nu precies de behoeftes van je baby? Wat vindt je baby fijn? Wordt hij of zij gehoord? Wat bedoelt hij of zij nou

eigenlijk? Een baby kan heel veel zeggen en duidelijk maken wat hij of zijn nodig heeft om zich prettig, veilig en geborgen te voelen.

Ook is er tijd en aandacht voor jullie als ouders. Een baby krijgen is vaak erg leuk en mooi, soms ook heftig. Door jullie te horen en handvatten te bieden komen jullie dichterbij jezelf en je baby. 


Ik ben de eerste week bij jullie in huis om jullie te kunnen begeleiden met de zorg rondom moeder en kind. Uiteraard is er ook aandacht voor je partner en eventuele andere kinderen.

Tijdens je zwangerschap hebben we al een paar keer contact gehad. Ik kom bij jullie op intake, ongeacht of dit je eerste zwangerschap is of niet. Het persoonlijke contact en elkaar gezien hebben, vind ik belangrijk. De kraamweek is een hectische maar mooie week. Dan is het wel fijn om elkaar al te kennen. 

Deze zorg geef ik: 
-Bevallingsassistentie bij een thuisbevalling of poliklinische bevalling*
-Natuurlijke kraamzorg, vanuit de zorg die je baby nodig heeft, met zoveel mogelijk natuurlijke middelen. 
-Minimaal 8 dagen zorg  na de geboorte van je kindje volgens het Landelijk Indicatie Protocol. Heb je meer of  minder uren nodig, bijvoorbeeld na een keizersnede extra hulp bij de borstvoeding dan is het mogelijk om in overleg met jullie en de verloskundige de uren aan te passen naar wens. 
-Professionele hulp bij borstvoeding of flesvoeding
-Voorlichting en advies
-Hulp bij het dragen van jullie kindje met behulp van een draagdoek of draagzak 

*bij een poliklinische bevalling, beval in het ziekenhuis zonder medische indicatie. In Nijmegen zorgen de collega's van het ziekenhuis de zorg tijdens de bevalling van me over. In Boxmeer en Uden ben ik er wel bij. 

Ik ben Anke Klerks, 35 jaar en woon in een klein dorpje net onder Nijmegen. Ik ben getrouwd met de liefste en samen hebben we 3 kinderen. Sinds 2005 werk ik als ZZP'er in de kraamzorg. Met veel liefde beoefen ik mijn vak en ik hoop dit nog lang te mogen doen.

- Ik heb mijn diploma Verzorgende 3 met als specialisatie Kraamzorg

- Ik sta geregistreerd als kraamverzorgster bij het KCKZ (kenniscentrum kraamzorg)

- Ik sta ingeschreven bij de KvK: Kvk nummer 17226766

- Ik volg regelmatig bijscholingen

- Ik werk volgens het Borstvoedingsprotocol van de WHO

- Ik heb de volgende certificaten: * EHBO voor kinderen

                                                    * Reanimatie bij baby's 

                                                    * Dunstan BabyTaal

- Ik ben lid van de NBvK

- Ervaren draagconsulent via Trageschule